Astazi baietii au liber la baut. Pot sa bea chiar si 44 de pahare. De fapt, e necesar. Asa ca, daca ieri, doamnele au fost tratate cu rasfat, iata ca a venit si randul barbatilor. 9 martie e Ziua Mucenicilor, Ziua celor 44 de pahare de vin pe care e musai ca un barbat sa le bea. In Moldova, de unde sunt eu, sa stiti ca babatii se tineau de cuvant. Femeile trebuie sa stea acasa si sa coaca mucenici, acei covrigi in forma de 8 cu nuca si miere pe ei. Yammy. Va doresc spor! Pe askmen.ro am gasit si o explicatie tare draguta a celor 44 de pahare.
Pentru fiecare pahar dat pe gat, exista o explicatie. Fiecare se bucura de o semnificatie aparte. Astfel, primul pahar e doar pentru a degusta vinul. Al doilea pahar vine din necesitatea de a te acomoda cu buchetul licorii. Al treilea, al patrulea si al cincilea sunt pentru a nu-ti dezamagi amicii cu care ai iesit la bauta. Trebuie sa ii sustii in initiativa lor. Ca doar prietenul la nevoie se cunoaste, nu?

Pe la al saselea pahar incepi sa uiti ca afara e frig, iti dai seama ca esti imbracat prea gros, mai dai jos o bluza. Incepi sa uiti de probleme, sa te dezinhibi, sa razi, sa faci bancuri deocheate. Dar, te gandesti ca e un drum lung de parcurs pana la 44, asa ca te hotarasti s-o iei mai usor. Aici intervine momentul de panica. Efectul licorii fermecate?incepe sa treaca. Iti aduci aminte de datorii, de probleme, de salariul pe care-l primesti abia peste 27 de zile. Asa ca… te pui pe treaba. Desigur, din solidaritate. Doar nu vrei sa le strici cheful celorlalti, nu?

Si uite-asa ajungi la al 13-lea. Vai! Asta-i numar cu ghinion, nu te poti opri la 13, si-l dai repede pe gat pe cel de-al 14-lea. Si tot asa… chelnerita incepe sa ti se para draguta, atmosfera e din ce in ce mai placuta. Cand te opresti? Pai, cu putin noroc o sa-ti dai seama ca functia locomotorie nu mai raspunde stimulilor si?te hotarasti sa chemi un taxi.

Daca ai fost baiat destept, nu ai venit la crasma cu masina. Si daca totusi ai facut-o, nu-i nimic, o iei maine din parcarea in care ai lasat-o. Partea buna e ca tu vei ajunge acasa prea „obosit” ca sa mai bagi in seama tipetele femeii care-ti vrea numai binele si adormi instantaneu. Cand te trezesti, acasa ori la spital, bea putina zeama de varza… asta-i leac din batrani!?Bineinteles, totul tine de traditie…