60 de copii din cartierul Tractorul din Brasov pleaca maine in vacanta la bunicii de la tara, la Cisnadioara, judetul Sibiu, in cadrul proiectului cu acelasi nume, organizat de Asociatia Colors in parteneriat cu Scoala generala nr. 13 Brasov si Directia Judeteana pentru Tineret Sibiu si finantat de programul Tineret in Actiune si sponsori.

Cei 60 de copii, cu varsta intre 7-13 ani, au fost selectati din randul elevilor Scolii generale nr. 13, din familii cu risc social. Pentru o parte dintre ei este pentru prima oara cand participa la o tabara. Pentru altii este o buna ocazie de a se familiariza cu viata la tara, cu zona Marginimii Sibiului si traditiile ei. Timp de o saptamana toti copiii vor avea parte de jocuri si ateliere creative pregatite de animatorii Asociatiei Colors, vor vizita cetatea Cisnadioarei si vor lua parte la activitati in casele bunicilor care sunt voluntari in proiect; vor respira aer curat si vor fi mai aproape de natura. Copiii si voluntarii animatori vor fi cazati la Centrul de Tineret al Directiei Judetene pentru Tineret Sibiu din Cisnadioara, din 25 si pana in 31 august.

“Ne bucuram nespus sa vedem ca ceea ce a pornit ca o idee a unui grup de tineri s-a concretizat intr-o initiativa finantata atat de un program al Uniunii Europene, cat si de sponsori locali. De abia asteptam sa ajungem impreuna cu copiii la Cisnadioara, pentru ca le-am pregatit o saptamana plina de culori” a declarat Lucian Popa, coordonator al proiectului.

Proiectul Vacanta la bunicii de la tara este implementat de Asociatia Colors in parteneriat cu Scoala generala nr. 13 din Brasov si Directia Judeteana pentru Tineret Sibiu si este finantat partial de catre programul Tineret in Actiune – 1.2. Initiative ale Tinerilor. Sponsori: Luca SRL, Sarmis SRL, Donis SRL, Galeria Creativ, Mad Stel Impex.