25 de copii din Sibiu cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani care provin din familii defavorizate, ar putea avea un Crăciun mai fericit cu sprijinul material al comunităţii de bloggeri sibieni, şi nu numai. În cadrul proiectului ,,Darul meu pentru Crăciunul lor’’ fiecare blogger (autor al unui jurnal online) va face o activitate din care va dona 50 de lei pentru cumpărarea cadourilor, însă sunt aşteptaţi şi ceilalţi sibieni să contribuie cu bani, jucării, dulciuri, rechizite, alimente neperisabile sau hăinuţe. Pentru ca sunt insarcinata in 5 luni si nu am voie sa fac activitati prea extenuante, voi scoate ceva la vanzare, iar banii ii voi dona. Am o colectie de jobenuri, tare dragi mie, si m-am gandit sa scot la vanzare unul dintre ele. Asa ca astept doamnele si domnisoarele care doresc sa fie sexy de Craciun sa ofere macar 50 de lei pentru jobenul rosu scos la vanzare, bani care vor fi donati pentru ca acesti copii sa poata avea o bucurie de Craciun. Va pun atasat si poze si declar licitatia deschisa! Redau mai jos articolul scris de mine in Sibiu 100% despre povestea acestor copiii necajiti, nu inainte de a aminti ca ideea proiectului ii apartine lui Ciprian. Sunt copii pentru care o bucată de pâine proaspătă înseamnă bucurie. Micuţi care nu îşi doresc jucării scumpe, ci vor să aibă căldură în case atunci când afară ninge şi este frig sau unii dintre ei îşi doresc o casă. Una adevărată cum văd la vecini. Copiii familiei Iakab locuiesc în Guşteriţa într-o casă improvizată. Au condiţii ca în Evul Mediu. Fără nicio sursă de curent sau apă. Sunt trei fraţi cu vârste cuprinse între 7 şi 10 ani, dar totuşi mai au puterea să zâmbească. Sunt copii şi au acea licărire în ochi. Părinţii lor sunt nişte tineri muncitori. Fac orice pentru bunăstarea familiei, însă neajunsurile îi depăşesc. Capul familiei spune că într-o perioadă chiar le-a mers bine, au locuit cu chirie şi au avut condiţii decente. O femeie din America i-a oferit loc de muncă şi casă. Acum ceva timp a plecat şi nu a mai avut unde să lucreze. În prezent munceşte pe unde apucă. Dar acele chipuri nevinovate nu-şi condamnă părinţii. Se uită când la mamă când la tată şi-i sorb din priviri. Chiar dacă ştiu că nu au de niciunele, sunt copii şi încă mai speră că va veni şi la ei Moş Crăciun. Singura lor întrebare a fost că dacă nu au o casă adevărată, oare Moşul îi va ocoli? Părinţii nu le-au putut răspunde la întrebare şi au plecat capul în jos. Putem oare să-l aducem pe Moş Crăciun şi la ei?

Bloggerii sar în ajutor

Un prim pas a fost făcut de către comunitatea de bloggeri din Sibiu. Toţi banii strânşi de la bloggeri vor fi adunaţi cu banii/produsele de la eventuali sponsori şi vor constitui bugetul pentru constituirea cadourilor. În această campanie sunt implicaţi deja 20 de bloggeri. ,,Cadourile vor conţine dulciuri, cadouri specifice Crăciunului şi sărbătorii de iarnă, produse educative. Numărul copiilor selectaţi este de 25 cu sprijinul unei asociaţii sibiene care se ocupă de o parte dintre familiile defavorizate din municipiul Sibiu. Evenimentul special în cadrul căruia copiii îşi vor primi cadourile va avea loc în preajma Crăciunului, în ultima săptămână a campaniei, în perioada 13 – 20 decembrie. Locaţia optimă ar fi un centru cultural în ideea de a-i iniţia pe copii să citească. În cadrul evenimentului poate exista un mic moment artistic de câteva minute pe tema Crăciunului în care să-şi facă apariţia şi Moş Crăciun’’, spune bloggerul Ciprian Drăghici, iniţiatorul campaniei.

O zi taximetrist

Întrebat ce activitate va face pentru a fi plătit cu 50 de lei, bani din care va cumpăra cadouri unui copil, acesta spune că va merge la o firmă de taximetrie şi va cere permisiunea patronului să fie taximetrist pentru o zi şi să-i transporte pe sibieni unde au nevoie. Speră însă să găsească deschidere din partea acestora pentru a aduce bucurie în rândul acestor suflete nevinovate. ,,Darul meu pentru Crăciunul lor” a plecat de la ideea că puţin câte puţin, de la fiecare, poate însemna suficient pentru a aduce o rază de speranţă unor copii. Cu toţii am fost copii şi am simţit de nenumărate ori că cele mai frumoase bucurii izvorăsc din suflet. Acum este rândul nostru să oferim bucurii celor mici. În cadrul acestei campanii voi fi taximetrist pentru o zi şi banii pe care îi voi câştiga, puţini sau mulţi, se vor aduna cu banii celorlalţi bloggeri, persoane cu suflet la fel de mare, astfel încât să le putem oferi un Crăciun decent, tradiţional celor 25 de copii’’, este dorinţa lui Ciprian.